beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...


Efkan Ala'dan Mescid-i Aksa'ya Yapılan Baskına Tepki
Tarih: 24-07-2026 12:08:22 Güncelleme: 24-07-2026 12:08:22 + -


AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, İsrailli bir bakanın Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadı. Ala, bu olayın uluslararası hukukun ihlali olduğunu vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2026 12:08

Efkan Ala'dan Mescid-i Aksa'ya Yapılan Baskına Tepki

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, sosyal medya üzerinden İsrailli bir bakanın Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskına yönelik sert bir açıklama yaptı.

Ala, yaptığı paylaşımda, "Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirilen baskın, işgalin kutsal mekânlara sirayet eden yeni bir halkasıdır. Bir İsrail bakanının yanındaki aşırılık yanlısı güruhla birlikte güvenlik güçlerince fiilen korunarak Mescid-i Aksa’ya girmesi, provokasyonun artık devlet politikasına dönüştüğünün itirafıdır. Bunu en sert ifadelerle kınıyoruz," dedi.

Ala, Kudüs'teki kutsal mekanların statüsünün müzakere edilemeyeceğini belirterek, "Mescid-i Aksa münhasıran Müslümanlara aittir ve bu gerçek ne işgalle ne de sahada oluşturulan oldubittilerle değiştirilemez. Netanyahu hükümetinin bu provokasyonları sürdürmesi, uluslararası hukuku bilerek çiğnediğinin göstergesidir. Sessiz kalmak, bu ihlallere ortak olmaktır. Uluslararası toplumu somut adımlar atmaya davet ediyoruz," şeklinde konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI