Bugun...


Öğretmenler Kursta... Öğrenciler Perişan
Tarih: 07-01-2023 17:23:45 Güncelleme: 07-01-2023 17:23:45 + -


Bazı il milli eğitim müdürlükleri öğretmenlerimize yönelik ilk yardım eğitimi kursu düzenliyor. Buraya kadar her şey çok güzel, hatta düşünceyi de destekliyoruz. Fakat bu eğitim kursu okulların açık olduğu zamanda düzenlenir mi?

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2023 17:23

Öğretmenler Kursta... Öğrenciler Perişan

Her hafta okullardan 2 ya da 3 öğretmen iki gün boyunca ilkyardım eğitimi kursuna katılıyor. Haftaiçi düzenlenen bu kursa katılan öğretmenin sınıfı boş kalıyor. Nöbetçi öğretmenlerle ya da başka türlü bu boş geçen dersleri doldurmak mümkün değil. Sadece iki sınıf boş olarak düşünmeyin boşta kalan öğrenciler diğer öğrencilere de ister istemez engel oluyorlar. Nasıl mı? Gürültüyle, boşta kalmanın heyecanıyla... Okul idareleri uğraşıyor fakat nafile.

İlkyardım eğitimi kursu düzenleniyorsa bunun yolu bellidir; hafta sonu düzenlersin, eğitime katılacak öğretmene yevmiyesini, yolluğunu ödersin sorun kalmaz. Ama nerde...

İlkyardım eğitimi sonunda yazılı bir sınav yapılıyor peşinden ise bir mülakat. Evet, evet komik değil mi bir de mülakat. 

Buradan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sesleniyoruz. Ne böyle bir eğitim olur ne de kimsenin o öğrencileri öğretmensiz bırakmaya hakkı.

Öğretmenin görevi eğitim öğretim işleridir; devletin kolluğu değildir sağlık personeli de değildir. Artık bu sorunlara bir çözüm bulun lütfen!




Kaynak: memurdavalari/ÖZEL



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEB PERSONELİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI