beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Soruşturma Tepkisi: “Sebebi Neyse Def Ola!”

Eğitim Gücü Sen Denizli İl Temsilciliği, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmaların sonuçlanmamasına sert tepki göstererek resmi şikâyette bulunduklarını açıkladı. Sendika İl Temsilcisi Gülay Çetkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2025 16:46

Soruşturma Tepkisi: “Sebebi Neyse Def Ola!”

“İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmalar maalesef ya hiç başlamıyor ya da sürüncemede kalıyor. Eğitim çalışanları, şikâyet ettiklerine pişman edilmek isteniyor adeta. Şikâyet eden ve edilen kişiler karşı karşıya bırakılıyor. Örneğin bir okulda üyemiz, 21 ay önce kendisini tehdit eden, mobbing uygulayan ve hakaret eden müdür yardımcısı hakkında şikâyette bulundu. Ağır içerikli bu dilekçe müfettişlere verilmesi gerekirken muhakkik görevlendirildi. Ancak muhakkikler 21 aydır bu soruşturmayı sonuçlandırmadı. İlgili makamlara sorulduğunda ise ‘son rötuşlar’ yapıldığı söyleniyor. Oysa şikâyet edilen davranışlar hâlâ devam ediyor. Bu durum defalarca ifade edilmesine rağmen soruşturma hâlâ tamamlanmadı. Bildiğiniz üzere, şikâyet tarihinin üzerinden iki yıl geçince herhangi bir ceza verilemiyor. Görünen o ki, iki yılın dolması bekleniyor.”

Çetkin, bu durumun sendikaya bildirilmesi üzerine 22 Eylül’de Denizli İl Teftiş Kurulu’na resmi yazı ile şikâyette bulunduklarını belirtti. “Soruşturmanın sonuçlanmasını, geciktirenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve yürütülen işlemler hakkında Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bilgi talep ettik. Ayrıca sürecin takipçisi olacağımızı ve sonuç alınamazsa gerekeni yapacağımızı bildirdik,” dedi.

Başka bir okulda öğretmenlerin, okul müdürünün okul iklimini bozduğu, mobbing uyguladığı, para topladığı ve deneme yaptırdığı yönündeki şikâyetleri üzerine başlatılan soruşturmanın da “pat” diye durdurulduğuna dikkat çeken Çetkin, şu değerlendirmede bulundu:

“Soruşturmalarda ‘soruşturmanın selameti açısından’ herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen, ne hikmetse işlem başladığında şikâyet eden ve edilen aynı ortamda bulundurulmaya devam ediliyor. Sanki ‘birbirlerini yesinler’ gibi bir ortam oluşturuluyor. Şikâyetçi sayısı fazla, eldeki deliller işlem yapılacak düzeyde ama okul müdürü soruşturma süresince görevine devam ediyor. Müdür tahrik ve planlar peşinde, müfettişler ise ortada yok. Medyada daha dün gördük; kaynak kitap konusunda Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü hemen işlem başlatmış. E, bu okul müdürü de deneme yaptırmış, para toplamış. Hatırlatırım, bu iki okul da sizin ilinizde. Uygulama neden farklı? Ayrıca 10’dan fazla kişi şikâyetçiyken gidip bir kişiye ‘kişiselleştirmişsin’ demeniz de müfettişliğin şanından olsa gerek.”

Soruşturma işlemlerindeki aksaklıkların ardı arkası kesilmediğini belirten Çetkin, başka bir okuldan daha örnek verdi:

“Yine bir başka okulda, okul müdürü açık açık tehdit etmiş, mobbing uygulamış. Belgeleriyle birlikte bir değil, iki şikâyet dilekçesi yazdık. Daha da yazacağız, orası ayrı. Hâlâ bir işlem başlatılmadı. Bu okulda da okulu yönetemeyenler ve onları yönetemeyen üstleri tarafından öğretmenler birbirine düşürülmeye çalışıldı. Durumu il müdürüne bildirdik. Başka okul örneğiyle göz korkutulmaya çalışıldı. İki hafta geçmesine rağmen hâlâ bir işlem başlatılmadı.”

Sebebi Neyse Def Ola!

Soruşturma süreçlerinin adaletin tecellisi olduğunu vurgulayan Çetkin, yaşananların devlete ve adalete olan güveni zedelediğini ifade etti:

“Şimdi ‘pat’ diye durdurulan soruşturma için soruyorum: Birileri mi durdurdu sizi? Başlamayan soruşturmalar neden başlamıyor? Birileri mi koruyor mesela? O müdürlerin bildikleri mi var, başkalarını mı yakacak? Peki, siz oraya yıllarca emek vererek geldiniz, neden korkuyorsunuz? Sizin arkanızda devlet var. Sizi oraya devlet getirmedi mi? Neden devletten güç almıyorsunuz? Siz soruşturacakken biz soruşturmuş gibi olduk, kusura bakmayın. Eğer sizi durduran varsa da söyleyin, arkanızdayız. İl Teftiş Kurulumuzun ilgili konulardaki çalışmalarını takip ediyoruz. Bu konularda yaşanacak gecikmeler ve uygulamalar nedeniyle eğitim çalışanları herhangi bir sorun yaşarsa, şikâyet, dava ne gerekiyorsa yapacağız.”

Gülay Çetkin
Eğitim Gücü Sendikası
Denizli İl Temsilci

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEB PERSONELİ Haberleri

Öğretmenler İçin Rotasyon Süresi Ne Olmalı?


HAVA DURUMU
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter instagram Youtube RSS
YUKARI YUKARI