Bugun...


MEB'i Takmayan Özel Okullar
Tarih: 30-12-2022 19:37:50 Güncelleme: 30-12-2022 19:51:50 + -


Dün kamuoyuna düşen habere göre Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer özel öğretim kurumları temsilcilerini kabul etti. Peki soruyoruz bakan bey özel okullarının bazılarının hiç bir mevzuata uymadığını, çocukları ötekileştirdiğini, mobbing ve baskıya maruz bıraktığını biliyor mu?

facebook-paylas
Tarih: 30-12-2022 19:37

MEB'i Takmayan Özel Okullar

18.12.2022 tarihinde bir haber yapmış ve bazı sorular sormuştuk. İlgili haberimiz için TIKLAYINIZ.

MEB (@tcmeb) tarafından bu soruların cevapları araştırıldı mı bilmiyoruz. Fakat açık yüreklilikle söylemeliyiz ki bu sorulara cevap verilmesi ülkemizin gençleri ve ülkemizin aydınlık geleceği için elzemdir. Hatta bazı özel okul sahiplerini, genel müdürlerini de etiketliyerek haber yaptık fakat onlardan da ses çıkmadı. 

Sayfa başında bilerek bir okulun(?) fotosunu paylaştık ve MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Mustafa Gelen'e (@GelenMustafa) çağrı yaptık ve dedik ki bu sorularımıza cevap verin. Şimdi bu soruları İbrahim Taşel (@IbrahimTaselFDD) beyfendiye de soralım belki o da bu soruları araştırmak ister ve gidişatı görmek ister. 

İşte o sorular:

Milli Eğitim Bakanlığı isterse E-Okul üzerinden 10 dakika gibi bir sürede altta yer alan soruların cevaplarına ulaşabilir:

     1-) Bir özel okuldan aynı il(yerleşim yeri) içinde başka okula nakil giden çocuk sayısı kaçtır? Örneğin; İstanbul'dan yine İstanbul’daki bir okula; Ankara'dan yine Ankara’daki bir okula, Samsun'dan yine Samsun’daki bir okula... bu durumdaki çocuklarımızın sayısı kaçtır?

     2-) Bu nakiller aynı yerleşim bölgesindeyse hem de bu kadar kısa sürede neden gerçekleşmiştir? Bu nakiller için çocuk üzerinden tehdit var mıdır? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği uygulanmış mıdır?

     3-) Bu nakiller arasında; 1 ay, 2 ay, 15 gün vb. gibi çok kısa süreler var mıdır? Var ise bir insan neden bu kadar kısa sürede okul değiştirme ihtiyacı duyar?

     4-) Milli Eğitim Bakanlığı geniş ve güçlü bir bakanlık... Öyleyse telefonla da olsa bu çocuklarımızın velileriyle iletişim kurulup kısa sürede gerçekleşen bu nakillerin nedeni/nedenleri öğrenilemez mi? Eğer; baskı, tehdit, kanun ve MEB mevzuatına uymayan haller varsa gerekli cezai yaptırımlar uygulanamaz mı?

     5-) Özel okullar sadece öğretim kurumu mudur? Eğitim kurumu değil midir? Yoksa özel okullar devlet içinde devlet mi kurmuşlardır? Cumhurbaşkanını, Milli Eğitim Bakanını, Bakanlığını ve dahi her şeyden de önemlisi bu ülkenin çocuklarını nasıl hiçe sayabilirler? Çocuklarımızı ötekileştirip gelecekleriyle oynayabilirler?

Yetkililere isim isim, olay ve tarihleriyle konuyu anlatmaya hazır veliler varken MEB bu soruna ülkemiz adına biran önce çözüm bulmalıdır. Bizden hatırlatması






gökhan çavuşoğlu / 31-12-2022 16:14:00

sonunda kıllı birine çatacakları belliydi. sırf çocuğum için kavga çıkarmadım o atakent finalde. beş para etmez orası. bakanlık uyuyor mu çok merak ediyorum. yaşlı bir müdürü var çocuk baba şunu dövecem ne olur bırak dedi. engelledim eğitimci değilim ama onlara 100 çekerim eğitimcilikte. Çocuğu kameraların olmadığı yerde dövmeye kalkmış baba senden korktum yoksa onun ağzını burnunu kıracaktım dedi. bakanlık seyretsin sadece.

Fazıl / 30-12-2022 20:56:00
Atakent final okulları değil mi orası okul değil ki orası final adını lekeleyen veli görüşmesi bilmeyen öğrencileri ötekileştiren bir yer. Yazık bu tür yerler kapatılmalı


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEB PERSONELİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI