Bugun...


Özel Okullara Fahiş Zam
Tarih: 05-01-2023 08:36:04 Güncelleme: 05-01-2023 16:13:04 + -


2 haftadır özel okullarla ilgili tarafımıza ulaşan çeşitli iddiaları dile getiriyoruz. Ne bakanlıktan ne özel okul yöneticilerinden ses var.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2023 08:36

Özel Okullara Fahiş Zam

Bu gelişmeler yaşanırken dün ekran karşısına Sayın Mahmut Özer ve İbrahim Taşel(@IbrahimTaselFDD) çıktı. Özel okullara %65 zam kararı bakan tarafından açıklandı. Zammın oranının takdiri yüce milletimizindir. Bu konuda yorum yapmayacağız.

Fakat özel okulların kangren olan sorunları karşısında neden susulduğu bizleri şaşırtmaktadır. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Mustafa Gelen'e (@GelenMustafa) çağrı yaptık fakat ondan da ses yok.

Bir okul; Samsun Atakent Final Okulları. Öğrenci kavga etmiş diyerek okula veliler çağrılmış kamera görüntüleri var denilmiş. İnceleniyor ortada bir şey yok. Kavga dedikleri bir itişme... Hangi okulda bu durum yaşanmıyor? Ya da hangi okulda çocuklar itişip kakışmıyor. Adı üstünde çocuk...

Veli okula çağrılıp çocuk üstünden tehdit ediliyor çocuğunuzu okuldan alın yoksa öğretim hayatı biter... Yaşlı bir müdür çocuğu merdiven arasına götürüyor neden mi? Çünkü kamera yok görüntü alınamıyor orada. Çocuğu dövmeye kalkıyor tabi dövemiyor sonucu biliyor hiçbir şey olmasa çocuğun ailesine hesap verecek. Öyle yapmayalım; gelin madem bu kadar kötü ve bu kadar basit ise bu çocukları ülkeden de atalım. Okulların görevi eğitmek ve öğretmek değil mi? 

Eğer her önüne gelen çocuğa böyle davranılacak olsa devlet okullarında öğrenci kalmaz. Ülkemiz adına üzülüyoruz ve üzülüyoruz, üzülüyoruz. Çözüm mü? Sizce?

İşte bu davranışları sergileyen bir okula %65 zam... Takdir yüce Türk milletinin...

İşte o sorular:

Milli Eğitim Bakanlığı isterse E-Okul üzerinden 10 dakika gibi bir sürede altta yer alan soruların cevaplarına ulaşabilir:

     1-) Bir özel okuldan aynı il(yerleşim yeri) içinde başka okula nakil giden çocuk sayısı kaçtır? Örneğin; İstanbul'dan yine İstanbul’daki bir okula; Ankara'dan yine Ankara’daki bir okula, Samsun'dan yine Samsun’daki bir okula... bu durumdaki çocuklarımızın sayısı kaçtır?

     2-) Bu nakiller aynı yerleşim bölgesindeyse hem de bu kadar kısa sürede neden gerçekleşmiştir? Bu nakiller için çocuk üzerinden tehdit var mıdır? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği uygulanmış mıdır?

     3-) Bu nakiller arasında; 1 ay, 2 ay, 15 gün vb. gibi çok kısa süreler var mıdır? Var ise bir insan neden bu kadar kısa sürede okul değiştirme ihtiyacı duyar?

     4-) Milli Eğitim Bakanlığı geniş ve güçlü bir bakanlık... Öyleyse telefonla da olsa bu çocuklarımızın velileriyle iletişim kurulup kısa sürede gerçekleşen bu nakillerin nedeni/nedenleri öğrenilemez mi? Eğer; baskı, tehdit, kanun ve MEB mevzuatına uymayan haller varsa gerekli cezai yaptırımlar uygulanamaz mı?

     5-) Özel okullar sadece öğretim kurumu mudur? Eğitim kurumu değil midir? Yoksa özel okullar devlet içinde devlet mi kurmuşlardır? Cumhurbaşkanını, Milli Eğitim Bakanını, Bakanlığını ve dahi her şeyden de önemlisi bu ülkenin çocuklarını nasıl hiçe sayabilirler? Çocuklarımızı ötekileştirip gelecekleriyle oynayabilirler?






serkan / 05-01-2023 12:40:00

meb susuyor tabi kim bilir neler var. bilmiyoruz bunlarda olmasa haberdar olamayacağız. Fakat şuna katılıyorum gerçekten bir başı boşluk hakim. çocuk kavga eder bunun yanlışlığını öğretmek değil mi bu okulların görevi. Ama o velinin yerinde ben olsam anladıkları dilden cevap verirdim.



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEB PERSONELİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI