Bugun...


Payını Alan Susuyor Mu?
Tarih: 29-08-2022 15:40:20 Güncelleme: 29-08-2022 16:06:20 + -


76. maddeden yapılan havadan şube müdürü atamaları tüm eğitim camiasını rahatsız ediyor. Tüm dediysek yanlış olmasın bazı sendikalarda ses yok. Öğretmenlere sormak istiyoruz: bazı sendika ileri gelenleri şube müdürü olarak havadan atanırken sizlerin uzman öğretmenlik sınavına katılmanızı istemek adaletli mi?

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2022 15:40

Payını Alan Susuyor Mu?

76. maddeden şube müdürü atamaları son sürat devam ediyor. Sınavsız,kuralsız,şartsız... Fakat garip guraba öğretmenimize ne deniyor; çalış çalış, sınava katıl kazan ki uzman öğretmen ol, baş öğretmen ol... 1709 şube müdürü atamaları faciası hala tazeliğini koruyor bilindiği gibi yargı kararına rağmen iptal edilen bu kadroları MEB iptal etmemiş yargı kararını uygulamamıştı. Bunun üzerine Türk Eğitim Sen Anayasa Mahkemesine başvurduğunu duyurmuştu. Duyurulan o başvurunun ne dilekçesini, ne sürecini ne de sonuçtan maalesef kamuoyu haberdar olamadı.

Bugün kamuoyuna bazı iddialar düştü bakın iddialar nasıl...

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI'nın isteği ile 2'si Tokatlı olmak üzere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 3 , ilçe Milli Eğitimlere ise 10 olmak üzere toplamda 13 , 10'u Türk Eğitim Senli isim, 76. maddeden Sınavsız Şube müdürü olarak atandığı iddia edildi.

İstanbul MEM’de Mühendislik mezunu teknik öğretmen Hakan Aygün, görevlendirme olarak İl MEM’de çalışırken Marmaris’e tayini çıkıyor. Levent Yazıcı, Tokatlı Hakan Aygün’ün ilişiğini kesmesini engelleyip 76. maddeden şube müdürü olarak atatıyor.

Son 3 ay içinde Levent Yazıcı İstanbul İl MEM ARGE’den 3 bayanı Şube Müdürü olarak 76.maddeden şube müdürü olarak atattırdı.

Türk Eğitim-Sen, Cumhur İttifakının doğal bileşeni oldukları gerekçesiyle İstanbul’da ilçe milli eğitim müdürlüğü ve şube müdürlüğü bekliyordu. Beklenen kısmen gerçekleşti. 3 tanesi İstanbul İl MEM’e olmak üzere 76. Maddeden Türk Eğitim-Sen kökenli 9 şube müdürü ataması gerçekleştirildi. Bunların bir kısmı Eğitim-Bir-Sen örneğinde de olduğu gibi Türk Eğitim-Sen’de ilçe başkanlığı yapmış kişiler…

Öğretmenler sendikalara üye olup sayı olarak sendika üyesi olmaya devam ederken sendika ileri gelenleri makamlara şıp diye konuyor. Öğretmenler mi? Onlarda sınava çalışıp uzman olma yarışına devam etsin. Eee, insanın kendine ettiğini kimse edemezmiş.

Yazacak şey mi? Çok var da... Neyse. Hadi kalın sağlıcakla...

 




Kaynak: memurdavalari/ÖZEL



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEB PERSONELİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI