Bugun...


Mülakata Çözüm Önerisi
Tarih: 18-09-2023 09:19:09 Güncelleme: 18-09-2023 09:19:09 + -


Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN’İN mülakat konusunda açıklamaları öğretmen camiasında büyük tepkilere yol açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mülakat kaldırılacak” sözüne rağmen Bakan TEKİN’in mülakat ısrarı devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2023 09:19

Mülakata Çözüm Önerisi

Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT Bakan’ın mülakat açıklamalarından sonra MEB Personel Genel Müdürü ile görüşme talep edeceklerini, ayrıca konuyu Cumhurbaşkanlığı’na aktaracaklarını, konu ile ilgili çözüm önerileri bulunan dosya sunacaklarını söyledi.

ÖZAT; “ En az 60 bin kişiye ortalama 1 saat sürecek mülakat gerçekçi değildir. Zaman, iş yükü, mülakatı yapacak komisyon sayısı, komisyon üyelerinin yetkinliği, fiziki mekan, komisyon üyelerinin asıl işlerini ayarlarca aksatması açılarından sıkıntılıdır.

Egitim Gücü Sendikası olarak Sayın Bakanın ifade etiği somut ve gerçekçi öğretmen yeterliliğini belirleyecek öneri dosyamızı kendilerine sunacağız.

Elimizde aday öğretmen süreci var.  Bu süreçte eğitim, uygulama ve sınav var. Mülakat yerine bu süreç değerlendirilebilir.

Bu şekilde hem Cumhurbaşkanının sözü yere düşmez hem de daha etkin, yetkin öğretmen değerlendirmesi yapılabilir.” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEB PERSONELİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI