|
Tweet | Tarih: 27-03-2025 21:26 |
…………………………….OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ders niteliğinde yönetim görevi" başlıklı 10 uncu maddesi, aynı kararın "Amaç" başlıklı 1. Maddesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "Ders Görevi" başlıklı 89. Maddesi ve 03.09.2023 tarihli ve 32298 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme’nin "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" kısmı "Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti" başlıklı 8 inci maddesinde, "(1) Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir." hükümleri halen yürürlüktedir.
……………………..Tezsiz/Tezli Yüksek Lisans mezunu olmama ve fiilen eğitim kurumu yöneticiliği görevi yapmama rağmen ders niteliğinde yönetim görevi karşılığı ek ders ücretlerim %7 artırımlı ödenmemektedir. Bu durum hakkaniyete ve hukuka aykırıdır.
Eğitim kurumu yöneticiliği görevinin doğası gereği fiilen ders görevinin olmadığı, dolayısıyla şahsım yönünden fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, eğitim kurumu yöneticiliği görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans yapmış olan yönetim görevini üstlenen müdür/müdür yardımcılarına da ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödenmesi gerektiği açıktır.
Bu itibarla Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 10’uncu maddesi gereği tarafıma ödenmekte olan ek ders ücretlerinin .......... yüksek lisans mezunu olmam nedeniyle işbu dilekçe tarihinden itibaren ileriye dönük olarak ve yine işbu dilekçe tarihinden geriye doğru 60 günlük süre içindeki ilk uygulama tarihinin esas alınarak %7 artırımlı olarak (yasal faiziyle mevzuat hükümlerine göre hesaplanarak) ödenmesini arz ederim. …./…./2025