beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Reform Çağrısı

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasında sahadan gelen verileri değerlendirerek Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) kapsamlı bir reform çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 22-09-2026 11:56

Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Reform Çağrısı

Yavuz; öğretmen kılık-kıyafet yönetmeliğinden norm kadro sistemine, mazeret tayinlerinden okul güvenlik ve bütçe sorunlarına kadar geniş bir alanda mevcut mevzuatın günümüz şartlarına uygun olarak yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Merkezden yönetim anlayışının ve anlık alınan kararların eğitimde kalıcı çözümler üretmediğine dikkat çeken Yavuz, birikmiş sorunların faturasının genç öğretmenlere çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz’un açıklamalarında yer alan temel kritik ve öneriler şu şekildedir:

1982 Model Kıyafet Ve 1999 Model Norm Yönetmeliği Güncellenmeli: Eski kılık-kıyafet düzenlemesinin ve norm kadro esaslarının günün ihtiyaçlarına yanıt veremediğini belirten Yavuz, mevzuatın vakit kaybetmeksizin güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Merkezden Yönetim Tercihi Ve İdari Kararlar: Bakanlığın süreçleri aşırı merkezden yürütme tercihinin ve ani alınan sert tedbirlerin sahada yeni aksaklıklar yarattığını belirterek, idari yaklaşımın sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

Görev Bekleyen Öğretmenler Ve Öğretmen Bekleyen Sınıflar: İllerde yapılan görevlendirmelerin merkeze çekilmesinin aksamalara yol açtığını ifade eden Yavuz, bir yanda atama/görev bekleyen öğretmenler dururken diğer yanda öğretmensiz sınıfların kaldığı çelişkiye dikkat çekti.

Mazeret Tayinleri Ve İl Emri Mağduriyetleri: İl emri uygulaması ve yer değişikliği taleplerinin kısa vadeli çözümlerle geçiştirilmesinin ailevi ve mesleki mağduriyetler ürettiğini, plansızlığın yükünün genç öğretmenlere yüklenmemesi gerektiğini belirtti.

Okul Bütçeleri, Bağış Ve Güvenlik Sorunu: Kayıt parası ve bağış tartışmalarının temelinde okulların ödenek yetersizliği yattığını savunan Yavuz, Kahramanmaraş'ta yaşanan üzücü olaya atıfta bulunarak güvenlik sorunlarının sadece idarecileri cezalandırarak çözülemeyeceğini, okullara doğrudan bütçe aktarılması gerektiğini vurguladı.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEB PERSONELİ Haberleri

Öğretmenler İçin Rotasyon Süresi Ne Olmalı?


HAVA DURUMU
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter instagram Youtube RSS
YUKARI YUKARI